10 kommuner i Jönköpings län upphandlar systemet Phoniro Care för tid- och insatsuppföljning.

I en gemensam upphandling av socialtjänstsystem kommer 10 kommuner i Jönköpings län att införa system för tid- och insatsuppföljning från Phoniro AB. En lösning som gör det enklare för kommunerna att följa upp kvalitet och effektivitet i sina verksamheter. 

 
Upphandlingen avser socialtjänstsystem för IFO (Individ- och familjeomsorgen) och Vård och Omsorg för 13 kommuner, varav 3 är optioner, i Jönköpings län. De berörda kommunerna är Aneby, Eksjö, Gislaved, Gnosjö, Habo, Jönköping, Sävsjö, Vaggeryd, Vetlanda, Värnamo, Mullsjö, Nässjö och Tranås. 
 
Phoniro kommer att leverera den del av systemet som berör tid- och insatsuppföljning, en lösning där kommunernas vård- och omsorgsorganisation kan följa upp kvalitet och effektivitet i sin verksamhet. 10 av de 13 kommunerna har redan beställt lösningen. Phoniros lösning för tid- och insatsuppföljning, Phoniro Care, har funnits på marknaden i över 10 år och används idag av nästan hundra svenska kommuner. 
 
I upphandlingen ingår även option på Phoniros digitala lås, som också kopplas till plattformen Phoniro Care. För att säkerställa att informationen registreras i brukarens bostad kan kommunerna även använda kvittens mot de digitala låsen. Kommunerna får på det sättet en modern och flexibel helhetslösning, som kommer både spara tid och resurser och inte minst öka tryggheten för kommunens brukare. 
 
Upphandlingen löper på 7 år plus 15 optionsår och införandet kommer påbörjas under 2018/2019.
 
- Vi är mycket glada att kunna ge kommunerna i Jönköpings län möjlighet att använda tid- och insatsregistrering för att följa upp sina verksamheter ännu mer effektivt. Att kommunerna även får möjlighet att avropa digital nyckelhantering, ger dem möjlighet att digitalisera och kvalitetssäkra sina arbetssätt ytterligare, säger Pontus Björnsson, vd Phoniro.
 
Avtalstecknare och huvudleverantör i upphandlingen är Pulsen Omsorg med Phoniro och Kompanion (som levererar planeringssystem), som samarbetspartner.

 

2018-02-02 Assa Abloy förvärvar Phoniro

Assa Abloy har förvärvat Phoniro 20180202

Phoniro, en nordisk marknadsledare inom välfärdsteknologi och e-hälsa, förvärvas av Assa Abloy och bildar en ny enhet inom Assa Abloy Hospitality, med fokus på lösningar för äldreomsorg.

Phoniro har under de senaste åren vänt förlust till stadig vinst och kraftigt ökat andelen återkommande intäkter. Erbjudandet har breddats med ett flertal nya tillämpningar inom välfärdsteknik, samtliga kopplade till välfärdsplattformen, Phoniro Care.

Efter förvärvet kommer Phoniro utgöra grunden för en ny enhet inom Assa Abloy Hospitality med fokus på äldreomsorg. Phoniro kommer fortsätta erbjuda ett komplett erbjudande av välfärdstekniktjänster baserat på Phoniro Care.  

Det nya ägarförhållandet innebär inte några förändringar vad gäller Phoniros organisation eller ledning. Bolagets internationella tillväxt förväntas att växa än mer i och med Assa Abloys stora globala närvaro.

”Assa Abloy Hospitality är ett utmärkt hem för Phoniro. Vi delar en passion för innovation och att arbeta nära våra kunder för att leverera kompletta lösningar. Jag ser fram emot att vi som en del av Assa Abloy kommer hjälpa många fler människor till ett tryggare åldrande”, säger Pontus Björnsson, VD på Phoniro.

Läs mer här: ASSA ABLOY acquires Phoniro in Sweden