press phoniro

Här samlar vi sådant som skrivs och sägs om välfärdsteknik

När man är startgroparna av ett införande av välfärdsteknik vill man såklart veta så mycket i ämnet som möjligt och därför har vi skapat denna sida du i lugn och ro kan botanisera i artiklar, TV- och radioreportage. Tipsa oss gärna om du saknar någon artikel. Har du frågor så hjälper vi gärna till. Kontakta  johanna.lethin.jacobson[a]phoniro.se.


OM E-TILLSYN
Ladda ner FRAMGÅNGSRECEPT FÖR BREDDINFÖRANDE E-TILLSYN


Kävlinge kommun
Morgondagens hemtjänst finns i Kävlinge kommun. Sydsvenskan

Region Gotland
Kunskapsplattfomen Gotland har producerat denna trevliga och informativa film om e-tillsyn via kamera där brukaren Kerstin berättar om sin upplevelse. Digital Nattillsyn.

Kamera ersätter hemtjänstbesök på natten i Region Gotland. Helagotland.se

Bollnäs kommun

I Bollnäs kommun berättar Gina om hur hon upplever kamera istället för hembesök. SVT Nyheter Gävleborg.

Lomma kommun
I Lomma kommun ser man fördelen av att e-tillsyn via kamera ger en kvalitetshöjning till brukaren!  Sydsvenskan.

Eslövs kommun
I Eslövs kommun sover Ulla ostört om natten tack vare kamera!  Skånska dagbladet.

Kristianstad kommun
Äldre är nöjda med tillsyn via kamera. Utvecklingstrateg Paul Davidsson blir intervjuad och berättar om Kristianstad kommuns projekt av e-tillsyn. P4 Kristianstad.
Paul blir även intervjuad i Tidningen Kristianstad inför uppstart av e-tillsyn.

Skara kommun
I Skara kommun har e-tillsyn via kamera införts under hösten och detta har Skaraborgs Läns tidning uppmärksammat. Läs mer via länken  Skaraborgs läns tidning.

Halmstad kommun
Så fungerar trygghetskamerorna i Halmstad.- Responsen har varit jättebra. Både kunder och anhöriga har varit jättenöjda och tänker knappt på att kameran sitter där längre, säger projektledaren Kristian Hafskjär. Fem Halmstadbor med hemtjänst och en boende på Vallås äldreboende har fått en kamera installerad i sovrummet. Läs mer här Hallandsposten.

Gunnar Olsson, 97 år, har testat hemtjänstens nattkamera i snart ett år och tycker att det fungerar utmärkt. Hallandsposten

Hässleholms kommun
Ingela Nilsson på omsorgsförvaltningen i Hässleholms kommun hoppas att e-tillsyn ska fungera som ett komplement till de fysiska besök som hemtjänstpersonalen genomför nattetid. Hon ser det som en bra åtgärd eftersom det finns flera brukare som vaknar av hemtjänstpersonalens nattliga besök och som sedan har svårt att somna om.  Läs mer här på SVT Nyheter.

Örnsköldsviks kommun
Linnea Hamrin, enhetschef inom hemtjänsten,  berättar att utvärderingen av projektet tillsyn med hjälp av kamera, visade att de äldre tyckte att de fick sova bättre när de inte blev störda av nattpersonalen. Man har även kunnat stilla en oro hos anhöriga, som annars vaknat till när nattpersonalen kommer. Läs mer här på SVT Nyheter Västernorrland.

Skövde kommun
Projekt med trygghetskameror om natten slagit väl ut. Bibehållen kvalitet coh ostörd sömn för brukaren och mindre stress för personalen. Man har även kunnat påvisa att restiden har avsevärt minskat för personal. Läs mer här i Skaraborgs Allehanda.

För att öka brukarnas säkerhet och säkerställa kvaliteten i äldrevården, har Skövde kommun infört digitala lås. Skövde Nyheter

Med en nyckelfri hemtjänst kan Skövde kommun komma hem till sina brukare med mycket kort varsel. Skövde Nyheter. 

 

HÄLSODAGBOKEN
Linköpings kommun
I detta inslag från SVT kan du få veta mer om Hälsodagboken som har gett en bättre livskvalitet för Stig i Linköpings kommun. Sedan han började med Hälsodagboken har han inte behövt åka in akut på sjukhuset en enda gång och han mår betydligt bättre. Men även för vårdpersonalen är vinsten stor. De hinner helt enkelt mer. Se inslaget på SVT Nyheter. 

 

DIGITAL NYCKELHANTERING
Uddevalla kommun
Ett reportage från Uddevalla kommun där digital nyckelhantering bidrar till en trygghet i hemmet. Läs mer via Bohusläningen.

 

 

%MCEPASTEBIN%